Kasteel Sintra

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Sintra

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Sintra

Welkom in het prachtige Sintra, Portugal! Dit gezellige stadje, vol met geschiedenis en magie, is een must-visit bestemming voor veel avonturiers. Stel je voor dat je door de kronkelende steegjes van het historisch centrum loopt waar kleurrijke huizen en verborgen pleintjes je verrassen met hun charme. Het Palácio Nacional de Sintra, is een highlight van Sintra waar de architectuur je inspireert. Daarnaast is het eeuwenoude Castelo dos Mouros, dé plek waar het verleden tot leven komt. Met een gematigd klimaat, goede bereikbaarheid en vriendelijke locals die je overal verwelkomen, is Sintra dé perfecte bestemming voor onvergetelijk herinneringen! Deze blog neemt jou mee over alles wat je moet weten voor je bezoek aan Sintra.

#1 Palácio da Pena – Pena Paleis

Het Pena-paleis, gelegen boven op een weelderige heuvel in Sintra, is een meesterwerk uit de 19e eeuw. Met zijn kleurrijke torens en puntige koepels lijkt het alsof het rechtstreeks uit een sprookje is geplukt. Het uitzicht vanaf het paleis is adembenemend en een Instagrammable moment. Het voelt alsof je op de top van de wereld staat, omringd door heuvels en de oceaan in de verte. Het is echt een must-see als je ooit in Portugal bent! Het Pena-paleis is niet alleen een visueel spektakel, maar het was ook ooit een toevluchtsoord voor de Portugese koninklijke familie.

Palacio da Pena

#2 Castelo dos Mouros – Moorse Kasteel

Eén van de must-see plekken is het kasteel waar veel reiziger over de hele wereld voor komen: Castelo dos Mouros in Sintra. Dit kasteel, hoog gelegen op een heuvelrug, neemt je mee terug naar de middeleeuwen. De muren fluisteren verhalen van ridders en prinsessen terwijl je door de gangen wandelt. En het uitzicht vanaf de top? Spectaculair! Je kunt de heuvels van Sintra bewonderen die zich trekken tot aan de glinsterende zee. Tip: Verken ook de verborgen tunnels en geheime doorgangen van het kasteel voor een extra dosis avontuur!

Castelo dos Mouros, Moorse Kasteel

#3 Wandelen door het Historisch centrum

Wandel door de kronkelende straatjes van Sintra in Portugal en leer meer over het verleden van deze stad. Wist je dat Sintra ooit een inspiratiebron was voor bekende schrijvers en dichters, waaronder Lord Byron en Hans Christian Andersen? Het historische hart van de stad is als een levendig ansichtkaartje, met huizen in pastelkleuren die tegen de heuvels aanleunen. Overal ontdek je prachtige architectuur, van Moorse kastelen tot paleizen met unieke tuinen. Het historisch centrum is een levendige mix van gezellige cafés, unieke boetiekjes en verborgen pleintjes waar de lokale bevolking het goede leven viert. Een wandeling door dit historische centrum voelt als een reis terug in de tijd, met een vleugje magie.

Historisch centrum Sintra

#4 Palácio Nacional de Sintra

Ontdek het Palácio Nacional de Sintra in Portugal, een kasteel dat rechtstreeks uit een film lijkt te zijn geplukt! Gelegen in het charmante stadje Sintra, trekt dit paleis direct de aandacht met zijn witte muren en unieke kegelvormige schoorstenen die als wachters uit het verleden oprijzen. Het hoogtepunt? Het panoramische uitzicht vanaf het paleis, dat uitkijkt over de heuvels en bossen van Sintra. Een tip: plan je bezoek vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden en koop vooraf een kaartje om dit historische paleis in alle rust te ervaren.

Palácio Nacional de Sintra

#5 Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira in Sintra, Portugal, is als een sprookje dat tot leven komt. Dit landgoed, gebouwd in de vroege 20e eeuw door een miljonair, is als een doolhof van geheime tunnels, weelderige tuinen en gotische torens. Je kunt verdwalen in de donkere kronkelende gangen van de ondergrondse grotten. Een must-see op Quinta da Regaleira is de Poço Iniciático - een put die als een omgekeerde toren de diepte in gaat, omringd door spiraalvormige trappen die je uitnodigen tot avontuur. Tip: Vergeet niet om een picknick mee te nemen en te genieten van het uitzicht vanaf de top van de torens!

Quinta da Regaleira

#6 Parque e Palácio de Monserrate – Monserrate Park en Paleis

Het Monserrate Park en Paleis, is een verborgen schat in Sintra, Portugal! Betreed dit park vol bijzondere tuinen, exotische planten en watervallen die je zullen fascineren zodra je binnenstapt. Het paleis zelf is een meesterwerk, een mix van gotisch, Indiaas en Moorse stijl die je meenemen naar een andere tijd. Niet te missen is het uitzicht vanaf het paleis, met panoramische uitkijkpunt. Geniet na je bezoek aan Monserrate Park van een lokale lekkernij in het historische centrum van Sintra, zoals de beroemde travesseiros, heerlijke gebakjes gevuld met amandelen en suiker. Het is de perfecte manier om je dag vol avontuur af te sluiten!

Parce e Palácio de Monserrate

#7 Zwemmen in kristalheldere wateren

Na al die prachtige gebouwen gezien te hebben is het tijd om de kust te ontdekken, waar ruige kliffen en uitgestrekte stranden wachten op avonturiers zoals jij. Ga naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland, voor bijzondere uitzichten over de Atlantische Oceaan. Wandel langs de kustpaden en ontdek verborgen baaien en afgelegen stranden, perfect om te zonnebaden en te zwemmen in het kristalheldere water. Voor de durvers onder ons biedt Sintra's kust fantastische mogelijkheden voor surfen, windsurfen en kitesurfen, dankzij de krachtige golven en constante winden. Dus pak je zonnebrandcrème en surfplank en duik in het avontuur!

Zwemmen in kristalheldere wateren Sintra

#8 Onze laatste tips

Sintra is een stadje aan de kust dat je verwelkomt met zijn gematigde klimaat, waar zachte winters en zonovergoten zomers die elkaar afwisselen. Stippel je avontuur zorgvuldig uit door een lijst te maken van de unieke bezienswaardigheden die je wilt verkennen, want Sintra is een geliefde trekpleister, vooral in de zomermaanden. Daarnaast is Sintra goed bereikbaar vanuit het bruisende Lissabon en reis je ter plaatse gemakkelijk met de auto. Hoewel Portugees de officiële taal is, zul je merken dat de warme glimlachen van de lokale bevolking je overal verwelkomen, vaak zelfs in vloeiend Engels. Vergeet niet om wat contant geld mee te nemen voor die charmante kleine winkeltjes en cafeetjes die je onderweg tegenkomt.

Sintra

Heb jij altijd al Sintra willen bezoeken? Laat je zorgen achterwege terwijl je de prachtige omgeving verkent. Neem de tips mee voor jou bezoek aan Sintra, en met de eenvoudige voorbereidingen in gedachten, ben je klaar om jezelf onder te dompelen in de sfeer van Sintra. Bekijk onze Portugal rondreizen en tweak jouw Sintra reis.